vineri, 7 mai 2010

De ce Alpinism Utilitar?

Alpinistii utilitari pot ajunge in locuri care nu sunt in mod normal accesibile. Costurile minime in comparatie cu alte metode de acces precum si o statistica excelenta privind siguranta muncii conduc la faptul ca multe companii iau in considerare folosirea tehnicilor de alpinism utilitar atunci cand realizeaza ca au o problema de acces la inaltime.

Principalele beneficii ale alpinismului utilitar:
- Posibilitatile de acces sunt practic nelimitate (indiferent de locatie , inaltime, etc.). Alpinistii utilitari pot lucra in locuri cu acces dificil, stramte, etc. unde alte metode de acces nu pot fi folosite. Nu este necesar spatiu liber sau teren drept sub punctul de lucru.
- Datorita eliminarii costurilor pentru mijloace fixe se ajunge la costuri totale reduse fata de metodele clasice de acces.
- Operativitate maxima datorita timpilor de instalare si dezinstalare foarte mici.
- Benficiarul contacteaza o singura firma, alpinistii utilitari asigurand atat accesul cat si executia lucrarilor. Companiile de alpinism utilitar din intreaga lume pot asigura lucratori
alpinisti precum inspectori, curatitori geamuri, sudori, vopsitori, etc.
- Deoarece nu se blocheaza caile de acces cu mijloace mecanizate sau schele nu este afectata functionarea normala a obiectivelor pe durata lucrarilor, iar deranjul cauzat ocupantilor cladirilor, pietonilor sau traficului este minim.

Integrarea cu succes a tehnicilor de alpinism utilitar in sectoare dificile, cum ar fi industria petroliera (platformele marine) sau industria extractoare de gaze au intarit increderea in aceasta metoda de acces, dovedind inca o data ca orice lucrare poate fi executata eficient si in maxima siguranta.

Un comentariu:

  1. Tehnica alpinismului utilitar este din ce in ce mai folosita in foarte multe domeni datorita costurilor mici.

    RăspundețiȘtergere