vineri, 7 mai 2010

Pericole adiacente

In mod evident pricipala preocupare este fata de obiectele scapate de la inaltime, fie de echipa de alpinisti utilitari, fie de altcineva situat deasupra lor. In primul caz, pentru a preveni astfel de intamplari , toate uneltele si sculele folosite sunt in permanenta atasate de hamul lucratorului ; obiectele grele sunt asigurate cu corzi separate. Pentru a se proteja de eventualele obiecte cazute de deasupra lor, alpinistii utilitari poarta obligatoriu in permanenta casca de protectie. De asemenea, tot din aceste motive se obinuieste sa se ingradeasca provizoriu si sa se marcheze corespunzator locul de munca sau suprafata de sub locul de munca.

Deoarece fiecare lucrare are particularitatile ei, in continuare sunt prezentate in mare cele mai frecvente pericole adiacente ce pot afecta operatiunile de access :
- obiecte scapate de la inaltime – poate fi orice obiect scapat de cineva situat deasupra echipei de alpinisti
- operatiuni de liftare sau ce implica macarale – pericol de accidentare la manipularea sufelor metalice si a sarcinii.
- traficul – problema ce apare in special la lucrul la poduri de cale ferata si la toaletari de arbori
- operatiuni de sudura, taiere, ardere – pot crea probleme cand au loc la distanta mica fata de corzi cu atat mai mult daca au loc deasupra lucratorului alpinist.
Exista diverse proceduri de lucru pentru alpinistii utilitari care reduc considerabil riscurile asociate cu aceste operatiuni. Cu toate acestea, problema o reprezinta lucratorii ce nu sunt alpinisti utilitari si care executa diverse lucrari adiacente in aceeasi locatie.
Din acest motiv, este foarte importanta comunicarea intre diversele echipe ce lucreaza la acelasi obiectiv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu