vineri, 7 mai 2010

Lucruri de luat in considerare

Lucruri de luat in considerare – cand lucrezi langa alpinisti utilitari

Fiecare lucrare de alpinism utilitar are specificul ei. Daca lucrati la acelasi obiectiv, aveti in plan o lucrare ce implica alpinisti utilitari sau supravegheati alte echipe ce lucreaza in zona, incercati sa tineti cont de urmatoarele aspecte :

- Vremea – operatiunile de acces sunt direct influentate de stare vremii, in special de viteza vantului si precipitatii. Ganditi-va daca: corzile echipei de alpinisti pot ajunge duse de vant deasupra locului unde lucrati dvs. (sau pot ajunge la masinarii cu piese in miscare); utilizati echipamente sau materiale ce pot sufla / fi suflate spre echipa de alpinisti (de ex. vopsiti sau sablati); liftati ceva in apropiere, se poate rasuci dus de vant?
- Veti efectua operatiuni ce pot afecta lucrarile de alpinism utilitar ce au loc la un nivel mai jos ?
- Avertismentele de tip « Atentie ! Se lucreaza la inaltime » au un motiv pentru care se afla acolo. Daca nu vedeti pe nimeni asta nu inseamna ca nu se lucreaza. Alpinistii utilitari pot fi intr-o pozitie ascunsa vederii dvs.
- Informati-va lucratorii proprii precum si colaboratorii prezenti la obiectiv despre prezenta alpinistilor utilitari si instruiti-i sa nu intre in zonele restrictionate.
- Daca sunteti implicat in orice fel in lucrari – indiferent de categorie si amploare - ce se desfasoara in aceeasi locatie, contactati inainte seful echipei de alpinisti utilitari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu